15 Eylül 2013 Pazar

Aseton Zararlı mı?


Selamlarr :)

Bugünün konusu blog yazısı gibi değil de, böyle sanki görsel materyallerle sizi korkutmak için yazmışım gibi olacak.:) 

Hatun milleti olarak çoğumuz oje sürmeyi severiz..Severiz sevmesine de, çıkarması ciddi çok büyük bir sorun çünkü içinde illa aseton veya asetat gibi zararlı maddeler barındırır. Aseton içermeyen ürünler kullanabiliriz ama bunun da maliyeti bizim gibi oje sürenler için bir hayli fazla ya da ckrmak için saatlernizi harcamanız gerekebilir.Bu da tırnağı var ya kendinden geçirir malesef :( 

Geçenlerde annem bir aseton almış, şişesi böyle baya büyük felan ama sanki bana yarısı boş gibi geldi...Dedim anne bunun yarısı boş..Kadıncağız da takar kafaya öyle şeyleri yok yarısı boş mu dolu mu diye iddaalaşırken annem  ''dur ölçme kabı vardı getireyim de ölçelim'' dedi.Güya üzerinde yazan ml tutuyor mu ona bakacağız işimiz gücümüz yok ya :) Pintiliğin bu kadarı :))

Anne dedim bak yapma etme, plastikse erir gider...Saniyeler sürmez erimesi üstelik...İnanmadı bana..

Getirdi kabı ama yapacağım tek şey saniyeler içerisinde asetonu kendi şişesinden ölçme kabına aktarmak, ölçünce de tekrar aseton kabına aktarmak..

Veee sonuç..

(this is how acetone destroys plastics..imagine how it can destroys ur nails)

Evet malesef...Kap 5 saniyelik süre içerisinde eridi. Sadece ve sadece 5 saniye... :( Yani anlayacağınız, bu aseton çok zararlı bir ürün ama illa ki kullanmamız gerekiyor ya...Oje süren insanlarız sonuçta..Peki o zaman ne yapacağız?

Kendimize asetonun daha az zararlı olması için yöntemler geliştireceğiz. Mesela kendinize bi fırça edinin, bu diş fırçası da olur özel tırnak fırçası da olur.( Yapmanız gereken tek şey onu sürekli temiz tutmak)
Bununla her oje temizliği sonrasında, suyun altında tırnaklarımızı fırçalıyoruz. Normalde aseton uçucu bir madde olmasına rağmen tırnakta tam 2 saat kadar süre kalıyor. 5 saniyede kalın bir plastiğe bunu yaptıysa, tırnağa ne yapmaz iki saatte bi onu düşünün...

Veee, üşenmeyin...Fırça yoksa bile elleri mutlaka sabunla yıkayıp ardından çok yoğun bir nemlendirici kullanın özellikle de tırnaklarınıza ki, kaybettikleri nemi kazansınlar. Hem böylece de ''brittle '' denen kat kat ayrılmaların da önüne geçmiş olursunuz.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu..Başka türlü asetonun zararlarını az da olsa uzaklaştıracak deneyimleri olan arkadaş varsa, mutlaka bekliyorum yorum kısmına :)

Let me know if you have any questions.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...