5 Haziran 2015 Cuma

The Balm Put a Lid on It Far Bazı

Selamlar arkadaşlar

Bu yazımda sizlere The Balm'ın Put a Lid on It Far Bazından bahsedeceğim. Daha önce de söylediğim gibi, kimin ne kadar yazdığı veya ürünlerin popüler olup olmadığı beni ilgilendirmeden yazıyorum demiştim. Bu far bazının daha önce bin sefer yazılmış olduğunu da biliyorum :) Ayrıca, her zaman olduğu gibi yine hiç bir firmayla henüz anlaşmam olmadığını, olsa dahi dürüstlüğünden her şeyi açıkca söyleyecek iyisini kötüsünü belirtecek yazılar yazacağımı da söylemiştim. 

Bu baz da Gratis indirimlerinden birinden alınmış olan ve The Balm markasının ''alınması gerekenler'' listesi olsa, başta olması gereken ürünlerinden diye düşünüyorum.


Baz bu şekilde tüpte geliyor. Tabiki inanılmaz güzel  pin-up görüntüsü kutusunda mevcut :) O The Balm'ın olmazsa olmazı. Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.

Bu bazlar ben gibi far sürme özürlüsü insanın bile işine yarayabiliyor cidden. Yani en azından The Balm için ben bunu söyleyebilirim. Aşağıdaki miktar kadar iki göze birden yetiyor.


Şimdi öncelikle soran vardır belki bir far bazı ne işe yarar? Far bazı gözünüzü makyaja hazırlar, farlarınızın rengini canlandırır ve yağlı-aşırı kuru göz kapaklarında birikme problemlerini önler. Benim göz kapaklarım sorunlu değil ama, hooded eyes dedikleri düşük göz kapağına sahip olduğum için, göz kapağım bir miktar düşük kısmın altında kalıyor. Bu da kapakların nemli kalmasına sebep oluyor. Dolayısıyla makyaj tutmuyor.

Ben de, ''bunu çözecek bir şey yok herhalde şu kızlar ne yapıyor sürekli makyaj mı tazeliyorlar?'' diye düşünürken bu far bazı meselesiyle tanıştım. Meğer göz kapaklarında makyaj durmayanlar hep baz kullanırlarmış :)) 

 Gösterdiğim  kadar bir miktar alıyorum. Gördüğünüz gibi hafif sedefli bir yapısı var (ancak belli olmuyor merak etmeyin) ve krem gibi değil sanki silikonumsu kıvamı var.  Yüzük parmaklarımı birbirine sürtüp, iki gözüme de uyguluyorum. İki dakika bekleyip üzerine farımı, eyelinerımı -ne varsa artık- uyguluyorum. Ta taa! Akşama kadar akmayan bulaşmayan far görüntüsü. 6-8 saat, hatta soğuklarda 10 saate kadar kalıcı olabiliyor. Sadece çok sıcaklarda çok az bir birikme yapıyor 4 saat sonrasında. Ama dikkate alınacak kadar bile değil o derece. Farların rengini gerçekten canlandırıyor mu sorusuna da yanıtım şu fotoğrafla olur :


Yukarıda hem farın, hem eyelinerın baz üzerine uygulanmış halini görüyorsunuz.(İki kısma da iki kat far uygulandı) Eyelinerda çok büyük bir fark yaratmasa da,  farlarla aynı şekilde  çok güzel tutuyor. He bu arada unutmadan, pirinç tanesi kadar almalısınız, daha fazlası çok gereksiz oluyor ve birikiyor. Önemli olan kısım kesinlikle daha fazla alınmaması gerektiği. Bir pirinç tanesi iki göze birden yetiyor. Yani bu tüp ömürlük gidecek herhalde bana :D Keşke far uygulamayı da becerebileydim de, şahane makyajlar çıkaraydım :) Bende hiç bir şekilde irritasyon yapmadı. Ki bloğu takip edenler tüm cildimin çok hassas olduğunu bilirler.

Bu bazı %50 indirim ile sanıyorum 20-25 lira civarı bir fiyata almıştım. Tekrar bittikçe tercih ederim. Ama bir ürün popülerleşti diye hemen fiyatını abartırlarsa.... hooop hemen aldatırım onu da söylemeden geçemeyeceğim.

Şu da meraklısına içerik bilgisi :


Yazıyı burda sonlandırıyorum. Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Instagramdan takip etmek isteyenleri bekliyorum :)

7 yorum:

Miss B. dedi ki...

Merhaba ! Blogumda `Bloglar arasi dayanisma etkinligi` ni baslattim. Katiliminiz, ben ve benim gibi arkadaslar icin cok onemli. Davetimi kabul edersen cok sevinirim. Sevgiler izmirleydisi :)

Kızsal Şeyler dedi ki...

makyaj çantamın vazgeçilmezlerinden :)

Unknown dedi ki...

izmirleydisi hemen bakıyorum :)
kızsal şeyler benim de aynı şekilde, resmen bunsuz makyaj yapmaz oldum. far bazı olayı önemliymiş :D

Evrim'in Renkli Dünyası dedi ki...

gerçekten baz olarak etkili görünüyor. güzel yazı için teşekkürler. sizi takibe aldım be nde bloguma beklerim :)
www.evriminblogu.blogspot.com.tr

Unknown dedi ki...

hemen bakıyorum sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Ya ben yeni yeni makyaja merak saliyorum.eskiden benim icin makyaj demek bir rimel alllik arada goz kalemi bazende ruj okadar onuda kaidesiyle yapmiyodum.cok makyaj yapan biride degilim nasil olayimki 2 tane bebe onlarla ilgilenmekten gerseyin pratigine kaciyorum.anlicaginiz yeni basladim.sizden bir konuda yardim istiyorum far surmeyi beceremiyorum.goz kapagim kuru nemlendiriyorum aslinda ama sursugum farlar kuru cilde pudra surersinde kabuklanirya o goruntu gibi oluyo baslamadan soguttu beni.baz benim icin use yararmi?yada ne yapmaliyim?cok uzun oldu afedersiniz.teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

selamlar :) o kuruluk büyük ihtimalle gözdeki kuruluğunuzdan kaynaklanıyordur. öncelikle güzel bir göz kremini düzenli kullanmanızı öneririm. ve evet, altına bunu sürerseniz farlarınız daha kalıcı olacağı gibi sanıyorum ki kuru görünütüyü de alır.çünkü bu diğerlerine göre daha nemlendirici bir baz. dünyaca ünlü makyaj artisleri bile tercih ediyor. tabiki siz bilirsniz rica ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...