20 Haziran 2015 Cumartesi

Bioderma Photoderm Max Ultra Fluid SPF50 (Light)

Selamlar arkadaşlar 

Bugün sizlere artık üzerinden yaz geçmeden üşenmeyip yazmam gereken fakat çok geciktirdiğim bir güneş kremi yazısıyla merhaba diyorum.



Ürünü geçen seneden beri zaman zaman kullanıyorum artık yeterince fikre sahibim.

Bu arada baştan söyleyim ürün bana gönderilmedi. Kendim aldım. Hatta keşke gönderilseydi :D Zaten Bioderma, La Roche Posay, Avene gibi dermokozmetik markalarından memnun kalmadığım ürün pek olmuyor. Bu da beni çok az özelliği dışında pek şaşırtmadı. 

Geçen sene dermatoloğa gittiğimde cildimin aşırı hassas olduğunu soğuğa ve sıcağa karşı çok toleranssız olduğumu söylediğimde bana bunu önermişti. Renklisini aldım ki renkli nemlendirici misali kullanabileyim. 

Cildim şu an başta hassas ve nemsiz  olmak üzere kuru/karma ve toleranssız. Yalnız, yağlı ürünler kullandığımda da ufak tefek sivilceler baş gösteriyor. O yüzden yağlı ciltlerin de kullanabileceği bu üründen yana kullandım terciğimi. Vaatleri şu şekilde :


Açık renkli olanını tercih etmiş olmama rağmen, ne yazıkki cildime çok turuncu kaçan bir alt tonu var. Daha natural bir tonda olsaymış çok daha iyi olurmuş. Benim cildim kışın NC25 yazın NC30 ve şu an yaz mevsiminde olmamıza rağmen bende bile koyu durdu.(Gerçi Ankara'ya ne kadar yaz geliyor orası da tartışılır) Dağıtılınca ve dağıtılmadan önceki hali de aynı şekilde bir iki ton kadar değişiyor.  Fotoğrafta bir dağıtmadan önceki hali, bir de dağıttıktan sonraki hali var. 


Gördüğünüz gibi 4-5 ton koyu kaçıyor. Ama bu tarz kremler elden swatchlanmaz normalde. Ciltteki duruşa bakmak lazım. Şu an cildim, elimden 1 ton koyu olsa yine koyu. Tabi bu yine de kullanmayacağım manasına gelmiyor. Üzerine pudra kullanıp renk eşitleyerek kullanıyorum.

Ben bu arkadaşı expert face fırçası ve elimle denedim doğal olarak elimle daha düzgün bir sonuç aldım çünkü ürünün asıl özelliği güneş kremi olması.

SPF50 olması ile güneş koruması zaten başlı başına iç rahatlığı veriyor.

İlk sürüldüğünde sanki ''eeeyyyvaah bu kesin sivilce yapacak bende'' dedirtiyor, ama panik olmayın cilt ile hemen bütünleşiyor  ve o yağlı his kalmıyor.

Üründe kapatıcılık azdan ortaya doğru. T bölgesi 4-5 saat sonra parlama yapıyor.
Altına nemlendirici kullanmanıza gerek yok ürünün kendi özelliği krem olması zaten.

Kokusuz, parabensiz, parfümsüz olması çok güzel bir özelliği. Güneşten kaçalım hem de birazcık renk versin derken güneş lekesi istemeyiz.

Suya dayanıklı olduğu söylenmiş ama ben renkli nemlendirici ile suya girmeyi tercih etmem ne olursa olsun :D

İçerikte ilk beş sırada alkol felan yok ama sonlara doğru  mineral oil var.

Ekstra siyah nokta yapmadı. 

Ürünü ben tercih ettiğimde 75 lira gibi bir fiyatı vardı. Şimdi de sitelerde o civarlarda bulabiliyorsunuz.

Beni instagram hesabımdan takip ederseniz çok sevinirim.
Herkese iyi hafta sonları.


3 yorum:

Beauty beybi dedi ki...

merhaba tatlım farklı bir ürün ben bioderma ürünlerine güveniyorum :) yorumların gayet yerinde olmuş esen kal !! bende bloğuma bekliyorum

NarÇelen dedi ki...

ben de yaz kış güneş koruyucu kullanıyorum.
Gerçi ankarada hala kış ama..
bir kaç yıldır avene kullanıyorum ama biodermayı da merak ediyorum. renkli olması güzelmiş. bb cream işlevi de görür..

sevgininonerileri dedi ki...

Paylaşımlarınızı takip etmekteyim,çok güzel bir siteniz var :) ben de blog'uma beklerim :)
http://sevgininkozmetikatolyesi.blogspot.com.tr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...