12 Kasım 2014 Çarşamba

Body Shop Bambu Tarağı// Kıvırcık veya Elektriklenen Saçlara Tarak Önerisi

Selamlaaar bugün yazmak istediğim şey bir tarak..
Evet yanlış duymadınız bir tarak :)

Body Shopdan aldığım bu küçük mucizeye resmen aşık oldum. 


Nasıl tanıştığıma gelirsek... aslında benim bu taraktan hiç haberim dahi yoktu. Bir gün bir baktım makinenin üstünde küçük bir sepetin içinde Body Shopun ürünleri duruyor (kim bilir kim hediye getirdi de benim böyle şeyleri hiç sallamadığım döneme denk gelmişti aah ah ) İçinden bu tarak çıktı. 

Benim saçlarım gür, kalın telli siyah ve kıvırcık. Şekle girmez, kendi kendine takılır ve serttir. Boyamayı bıraktım hala öyle. Neyse bu tarağı ben en başta banyoda kullanmak gibi bir yanlış yaptım. Banyoda şişip şişip en sonunda c şekline gelmiş bir tarak kaldı elimde. :D (2.fotoğrafta gördüğünüz gibi 3. kullanım felan, hemen eğiliyor biraz ona kızdım) 

Banyoda kullanmamak gerekiyor, malum bambu. Suyu toplayıp, şişiyor.Daha sonra çok memnun kaldığım ve artık eskisini kullanamaz duruma geldiğim için ikinci tarağımı da aldm aylar sonra. Çünkü son zamanlarda daha tarak henüz bozulmamışken, banyo sonrası saçımı bu tarakla haşır neşir etmeye kalktım ve sonuçtan defalarca çok memnun kalınca, kesinlikle yenisini almalıyım dedim.

Fakat tüm bunları yaşamadan önce ne fark ettim... Tarak elektriklendirmiyor. Saçıma fön çektiğim bir anda denedim o normal taradığınız zamanlardaki çıtır çıtır 'kırılıyorum ben bak' sesi gelmiyor saçınızdan. He yalnız eğer saçınız yapısal elektrikliyse(benimki gibi) onu düzeltme vaadi yok fakat tararsanız kuru ya da ıslak, ekstra bi elektriklenme asla olmuyor.İlk olarak bu manada çok memnunum bu bir.

İkincisi saçım ıslakken, banyodan çıktığımda hafif nemini alıp bu tarakla dipten uçlara saçımı tarıyorum ve saçımın yapısının kendine gelidğini fark ettim. Artık masaj mı yapıyor ne yapıyor bilmiyorum ama, benim saçımı kendi haline geri getirdi. Diplerden düzleşip sönen saçım eskisi gibi canlı duruyor dipleri de düzeldi. Ayrıca saçım biraz daha hızlı uzadı gibi geliyor. (Ya kan dolaşımını hızlandırıyor ya da psikolojik, bilemiyorum.) Zaten iri dişli tarak haricinde açamadığım saçlarımı, bundan sorna tarayacağım tek tarak kendisi. 

Ama asıl püf nokta, daha uzun kullanım istiyorsanız bu tarağı kesinlikle üzerinde sprey vs varsa suyun altında durulayın, kurumaya alın ve banyoda bırakmayın! Bu çok önemli. Kendi ilk tarağımı bu şekilde heba ettiğim için şu an sizi uyarmak zorunda hissettim.

Ben bu tarağı Kızılay avm Body Shopdan 13.75 e aldım, uyduruk bir tarağa para ver,iyorlar diye düşünürken kendimi tarağa 14 lira para verirken buldum. Ama tekrar kullanılmaz hale geldiğinde tekrar alırım evet. Tavsiye ederim.

3 yorum:

Moda Düşleri dedi ki...

Bende kesinlikle plastik tarak kullanmıyorum benim de kullandığım tarak bambu hediye geldi ve çok memnunum saçı kırmıyor ve kabarmasını önlüyor bir nevi :)

Moda Düşleri dedi ki...

Bu arada takipteyim bana da beklerim :)
http://modadusleri.blogspot.com.tr/

Unknown dedi ki...

nereden takip ediyorsunuz? ben pek beceremiyorum sanırım bu işleri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...