20 Temmuz 2014 Pazar

Konjac Sponge Fransız Yeşil Kil

Selamlar :)

Sizlere bugün bahsetmek istediğim ürün Fransız Yeşil Kil Konjac Süngeri. Tam 20 Haziran günü kullanmaya başladım bir ay sonunda deneyimlerimi yazabilmek için. Çünkü bir şeye bir iki kullanım ile yapılan yorumları doğru bulmuyorum, uzun süreli kullanım önemli özellikle de cilt bakım ürünlerinde.

Bunu bloglarda görüp de tamamen doğal olduğunu anlayınca kafama kazıdım. Bir gün alayım derken eczanede rastlayınca kesinlikle dayanamadım hemen aldım. Kargo margo uğraşmak zorunda kalmadım diye seviniyorum.

 Arkadaşın 1 ve 3 ay arası kullanım süresi varmış (malum doğal olduğundan), sentetik süngerler gibi sonsuza kadar kullanamıyorsunuz. Güzel davranıyorum ben, daha baya idare eder gibi geliyor 2 ay daha zorlarım bunu. 



Normalde süngeri bir yıkama jeliyle ya da direkt sadece ıslatıp yumuşattıktan sonra da kullanabiliyorsunuz. Çünkü yıkamadan önce taş gibi sert. Suda beklettikten veya musluğun altında suya tuttuktan sonra kullanabiliyorsunuz. Yeterli şekilde yumuşadığını düşündüğümde de dairesel hareketlerle cildime uyguluyorum . 



Hiç yıkama jeli kullanıp da ömrünü kısaltmadım. Makyaj yapmadığım günlerde direkt kullandım, yaptğım günlerde önden her zaman uyguladığım temizleme rutinimi yaptım. Kullanmaya başladığımdan beri aşk yaşıyorum kendisiyle. Siyah nokta ve gözenekler için demiş. Gözeneklerimde kesinlikle azalma var. Siyah noktalarım çok derinde olduğu için onları malesef kendim çıkarmak zorunda kalıyorum. Amaaa bu sünger onların da çıkış süresini kesinlikle geciktirdi diye düşünüyorum. Cildi canlandırma, gözenekleri küçültme vaatlerini yerine getiriyor. He unutmadan, aktif sivilceli cildiniz varsa siyah olanı almalısınız işe yaramıyor. Sivilce çıkmasını da önleyici değil tabiki. 

Kullanımın ardından hafif bir nemlendirme sağlıyor ki benim yanaklarımın kuruluk problemine rağmen yanaklarımı nemlendirdi. Herkes cildine ne kullandın bi farklılık var deyip duruyor. 



Süngeri buruşturmadan yıkamanız öneriliyor bozulmaması açısından. Tırnak felan geçirip deforme etmeyin civciv tutar gibi tutuyorum vallahi :)) Kullandıktan sonra iki avuçunuzun arasında alkış yapar gibi sıkın,bu şekilde zarar görmez diye düşünüyorum. Sonrasında da hava alacak bir yere asıyorsunuz. İpi var ne tatlı :)

 Kullandıkça gözeneklendi. Belki de göz kadar gözenekler olacak o zaman anlayacağız kullanmamamız gerektiğini :P Açıklamalarını da unutmadan koyalım : 

''Yeşil kilin en önemli özelliği gözenekleri yağdan kirden temizleyerek küçültmesi ve gözeneklerin tıkanması nedeniyle oluşan sivilce ve siyah noktaları azaltmasıdır. Mükemmel bir emicilik özelliği vardır. 100% Natürel Konjac liflerden yapılmıştır. Derinlemesine temizlik ve ferahlık sağlar.Renklendirici içermez. Ekstra yumuşak dokusuyla hassas şekilde peeling yapar. pH dengeleyici ve zengin nemlendiricidir. Her yaşa uygundur. 100% geri dönüşümlüdür.''

Bundan sonra alır mısın derseniz evet kesinlikle alırım. :) 
Bunu ben eczanede buldum ama normalde eczanelerde bulunmuyor. Lilakutu gibi alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz. Şu anki fiyatı 32 lira sanırım.

Kullanıyor musunuz? Nasıl buldunuz?


15 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok severek kullandığım bir üründü biliyosun, senin de sevmene çok sevindim kuzucum. Ben siyah olanını da denedim sivilceli dönemlerde ama pek memnun kalmadım. Alsam yine bunu alırdım sanırım. Keşke biraz indirime girse :(

Unknown dedi ki...

sayende öğrendim tatlım zaten. aa ne ara denedin siyah olanı? hiç söylemiyorsun. ben bundan baya memnunum kuzu ya bundan sonra pembeyi alacaktım çok fark oluyor diyorsan bundan şaşmayım ben de.

Burcu dedi ki...

merhabalar

keşfettim geldim.
bana da beklerim.

sevgiler.
http://burcuaydn04.blogspot.com.tr/

Unknown dedi ki...

Merhabalar, blogunuzu etkinlik sayesinde keşfettim. Yeniyim henüz ama bana da beklerim :)
Sevgiler..
http://somurtkansirine.blogspot.com/

SAĞLIK DEDEKTİFİ dedi ki...

Güzel paylaşım olmuş denemek lazım aklımda bulunsun ... İzlemeye aldıkm bana da beklerım :) http://meralgumus.blogspot.com.tr/

Unknown dedi ki...

burcu aydın, meltem kocaman, meral gümüş hoşgeldiniz sefalar getridiniz ben de hemen geleyim sayfanıza :)

n dedi ki...

Merhaba :) Bende blogunuzu etkinlik sayesinde keşfettim :) Banada beklerim http://suslusirine.blogspot.com/

NarÇelen dedi ki...

Merhaba, blog keşif etkinliğinde dikkatimi çekti blogun, ben de geldim.
Açıkçası böyle bir ürünü ilk defa duydum. Gözeneklerim oldukça iri ve sık sık sivilce yapan bir cildim var. bu nedenle yeni bir şey denemeye ödüm kopar.
Olumlu görüşlerin ilgimi çekti. bakalım bizim eczanelerde bulabilecek miyim?

Pelin TOY dedi ki...


Merhabalar bloğunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim ve hemen takibe aldım :) çok güzel bir blog olmuş gerçekten.Bana da beklerim :D
http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

Zeytinli dedi ki...

bende kullanıyorum ama eminönünden aldığım doğal süngerlerden bakteri tutmadığı için çok memnunum :)
banda beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
sevgiler

El ele geziyoruz... dedi ki...

ilginç bir ürün merak ettim :)

ben de bloğum beklerim yeni post var :)
http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/2014/08/gezi-datca.html

Unknown dedi ki...

süslü şirine hemen geliyor memnun oldum :)
narçelen :) bence lilakutudan almalısın. ama gözeneklerin çok iri ise siyah olanı öneririm. hoşgeldiniz :)

Unknown dedi ki...

bu arada eğer cevap veremediğim ya da göremediğim biri olduysa kusura bakmayın. google plus hesabı nasıl kullanılır hiç bilmiyorum :( hatta bilen birileri varsa da çok memnun olurum

Unknown dedi ki...

yardım ederlerse olacak tabi o :D

kirmizikelebeğingünlüğü dedi ki...


Çok ilginç bir ürünmüş merak ettim.İlk fırsatta edinip kullanacağım. Blogunuzu takibe aldım. Ben de bloguma bekliyorum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...