9 Aralık 2014 Salı

Avene Antirougeurs Jour Redness Relief SPF20 Kızarıklık Kremi

Selamlar
Bugün sizlere uzun zamandır kullandığım ve artık sonuna iyice yaklaştığım kremden bahsetmek istiyorum.

Avene bir dermokozmetik markası. Yani Watsons, Gratis, Rossmann gibi drugstorelarda bulamıyorsunuz. Sadece eczaneden satın alabildiğiniz, hatta doktorun reçetelendirebildiği Bioderma, La Roche Posay gibi tedaviye yönelik ürünlerin olduğu bir diğer marka.

Normalde benim aşırı alerjik/hassas/toleranssız hatta ve hatta birinci dereceden rosecealı cildime (işte bunlar hep ilaçların içten kurutucu etkisi) sadece organik ürünler kullanmam gerekiyor. Ama ben yine de bu ürünlere şans vermek istiyorum. Ayrıca herkesin organik alacak gücü de zaman zaman olmayabiliyor :D Misal, ben :D 


Krem rosecealı ciltlere kızarıklık yatıştırıcı adı altında geçiyor. Jour da yoğun manasına geliyor. Ayrıca güneş koruma faktörü olarak 20 faktör eklenmiş. Kışın yeterli olabiliyor ancak yazın çok güneş altında 50 faktör kullanması gerekiyor rosecealı ciltlerin. Çünkü güneş ışınları aşırı tahriş edici etki veriyor ayrıca ateş basması da tavan yapıyor benden söylemesi.

Yalnız bu kuru ve çok kuru ciltler için diye geçiyor. Benim cildim beyaz, karma ve hassas-toleransız olduğu için bunu kışın, daha hafif yapıda olan emulsion tarzı ürünleri yazın kullanıyorum. Çünkü yazın burnum çenem ayna gibi parlıyor ve siyah noktalar çoğalıyor malesef yoğun yapıda ürünler kullandığımda.

Krem bu mevsimde hiç bir şekilde bende siyah nokta, sivilce yapmadı. Neredeyse bitirmek üzereyim. Yaklaşık 4 aydır felan makyaj altına kullanıyorum gündüzleri dışarı çıkmadan. Baya da bereketli çıktı. Ayrıca makyaj bazı kadar tutmasa da makyajımı da kusturmadı. Gözeneklerimin içine dolma yapmıyor. Yalnız emilimi bir miktar zor. O yüzden dışarı çıkacaksam önce kremi sürüp, sonra giyinip daha sonra makyaj yapıyorum ki o arada emsin kremi biraz. Acil bir şekilde makyaj yapacaksanız olmaz bu :D


Hafif yeşile dönük yoğun bir yapısı var. Kırmızının zıt rengi yeşil olduğu için cilt kızarıklığını nötrlemek adına kızarıklık kremleri yeşil oluyor. Artık hangi bitkiyle, kimyasalla yapıyorlar onu bilemiyorum. O yüzden kremin yeşil görünmesi sizi yanıltmasın. Bozulma felan değil.
Ayrıca rahatsız edici bir parfüm kokusu da almadım.


Bunlar da özellikleri, kullanım bilgisi ve içerik.

Bir de şöyle bir şey duydum kızarıklığın su çarpınca geri gelmesini engellemiyor demişler. Bunu engelleyecek bir şey yok arkadaşlar. Hassas ciltlere musluk suyu ciddi bir kimyasal sayılırmış. Sonuçta içindeki kireç, klor çok etkiliyor cildi. Bu tarz kremleri uzun vadade kullanırsanız artık eskisi kadar canınız acıyacak derecede yangı olmadığını farkederseniz. (Tamamen geçecek bir durum değil ne yazık ki.) Özellikle de termal su içerenleri tavsiye ederim. 

Benim gibi çok yoğun kızarıkları olanlara da ekstra ipucu: yeşil concealer. Bunu sivilceli ciltler kızarık sivilcelerin üzerine de uygulayabilir. Böylece nötrlenir rengi. Üzerine bb krem veya fondöten uygularsanız da sorun kalmaz. Bu şekilde youtube videoları da var. Ben özel günlerde o şekilde yapıyorum.

 Bittiği zaman yine kızarıklık kremlerinden ya La Roche ye geçicem, ya da aynısına devam edicem, aldım bile. Hatta ikinciyi ben almadım çok sevdiğim, çok yakın bir arkadaşımın babası Fransadan 3 te biri fiyatına getirdi. Böyle bir imkanınız varsa, seyahat felan ediyorsanız ordan almanız daha mantıklı olur bu arada.  Bioderma, Avene denedim La Roche u vs hepsini deneyim de :D Hangisi daha iyi olursa fix kızarıklık kremimi seçicem :D

Kızarıklığı, ateş basması olup da ürün deneyen var mı? Tonik olayını ne yapıyorsunuz? Temizlemede çok memnun kaldığınız ürün hangisi? Kuşburnu yağını denediniz mi? Hatta kılcal damarlarınıza çözüm buldunuz mu bu soruların hepsini merak ediyorum bende böyle birileri varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Ben bunu ezcaneden almıştım. Şu an online eczanelerde 45-55 lira arası fiyatı var. Kızarıklığı olanlara denemeye değer diye düşünüyorum.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Avene termal su ve La Roche Posay Effaclar Duo (+) ikilisini cilt bakımı rutinine ekledikten 1 hafta sonra mevsim değişimlerinden kaynaklanan kızarıklıklardan kurtulmuştum. Ayrıca DR. Organic markasının Aloe Vera jeli de harika bir etki yaratmasa da biraz dinginleştiriyor cildinizi. Ancak fiyatına göre etkisi biraz sönük kalan bir ürün bence kesin sonuç almak için Avene ve La Roche yeterli olur. Gerçi ürünlerin etki etmesi birazda kızarıklığın neyden dolayı oluştuğuna bağlı ben mevsim geçişlerinden kaynaklanan bir hassasiyet sorunu yaşamıştım, bu ürünleri kullanırken.

Unknown dedi ki...

Canım çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş :) Ben de elimdeki Vichy'i bitirdikten sonra Avene denemeyi düşünüyorum. Benim de gözüm Avene Antirougeurs Jour Emulsion üzerinde ^_^

Unknown dedi ki...

ozan benim ne yazık ki kalıcı bir kızarıklık. rosecea tipi. o yüzden benim sürekli dönüşümlü olarak kullanmam gereken ürünler bunlar. çok sağol yorumun için seni sürekli takip ediyorum :)
kuzum eğer cildin kızarıklığa çok yatkınsa mutlaka tavsiye ediyorum. bioderma da kullanmıştım ama bu kadar başarılı bulmamıştım.

Kızsal Şeyler dedi ki...

bazen çalışmıyor takip butonu ya :(

Unknown dedi ki...

Bende de geceleri bile uyumami engelleyecek derecede rozase vardi. Ben lazer tedavisi oluyorum suan. Daha tek seans oldum ve siddetli oldugundan daha surecekmis. Her neyse ben geceleri uyuyamadigim kadar sıkıntılı donemimde aldigim bakim ürünlerini kullaniyorum. Biraz tuzlular ama ben cok memnunum. Sana sunu onerebilirim minimal duzeyde maksimum rahatligi benim nasil sagladigimla alakali:
Gunde 2 kez cilt temizligi narin sekilde.
Ardindan gul suyu cadi findigi suyu veya bir tonik.
Gunde 2 kez zorah structure serum.
Sabah nemlendirici krem kullaniyorum aksam kullanmiyorum ben cildim yaglaniyor yoksa. Nemlendiricim gercekten structure serumun etkisinin uzerine ek etki yaratiyor: nature's reddness krem.
Gunes kremi gunde en az 2 kez. Bu nemlendiricilerin icindeki 20 faktörler falan bizim gibi hassaslar icin yetersiz ozellikteymis. Mutlaka gunes kremi de kullanin diyorlar.
Ve yuzumle her oynadigimda mutlaka en son avene termal su. Termal susuz hayat dusunemiyorum.
Ben mosmordum. 1 ay duzenli kullanimla inanilmaz rahatladim. Sonra lazerimin ilk seansini oldum. Hala kullanmaya devam ediyorum ve omrum boyunca kilcal damarlara ozel bakim uygulamaya devam edicem. Cunku en kiymetli varligimiz cildimiz ve ben ona fondoten surmek istemiyorum.
Umarim paylastiklarimdan senin de isine yarayacak bir seyler olmustur..

Unknown dedi ki...

ah ne kadar naziksiniz. deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
şu lazeri ben de kış aylarınd her nüksettiğinde olsam mı diye düşünüp duruyorum. ama neyse ki şu aralarda baya hafifleyip az kızarıklık şeklindeler benimkiler sanırım ileri seviye değiller artık. termal su benim de yaz kış bir numaram. yedekte büyük iki şişe duruyor öyle söyleyebilirm.
kesinlikle yararlı oldu iyki yazdınız tekrar teşekkür ederim ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...