13 Mayıs 2014 Salı

Avene Termal Suyu Ne İşe Yarar Nasıl Kullandım Ne Faydasını Gördüm?

Merhabalar
Bu sefer çok çok beğendiğim bir ürün ile karşınızdayım. :)
Avene Termal Su.
Kendisi şu olur :


Sitesinde şu şekilde bahsetmiş:

->Kendiliğinden yatıştırıcı ve tahriş giderici doğasıyla Avène Termal Su'yu, her türlü hassas cilt için temel bir bakım unsurudur. Sahip olduğu özellikler, her bir spreyin içerisinde el değmeden saklanır. Bir ferahlık hissi sizi sarar, rahatlatır ve kalıcı olarak sizi korur. Bu su, Avène Dermatolojik Laboratuvarlarında üretilen tüm bakım ürünlerinin içeriğinde yer alarak kaynağını oluşturur.

Peki ne için kullanılıyor?
-Ağda veya herhangi çeşit bir epilasyon sonrasında
-Bebeklerde tahriş oluşmasını engellemek için
-Makyaja daha doğal bir görünüm vermek için 
-Rosecea veya cilt kızarıklıklarında
-Sıcak basmalarında
-Tahrişlerde, şişlerde
-Yara ve yanıklarda
-Sivilce yaraları, sivrisinek sokmalarında
-Spor sonrasında cildi rahatlatmada
-Dirsek ve diz kapaklarındaki kuruluklarda
-Ciltte yeterli nem oluşmadığını düşündüğünüzde
-Makyaj öncesinde cildin ürünleri sabitlemesini sağlamak için
-Makyajı çıkardığınızda veya peeling sonrası ciltte oluşan şokun etkisini azaltmak için
vs..vs..vs daha ne olsun say say bitmiyor ki :)

içeriği ve arkasında yazanlar da şöyle(yakınlaşmak için üzerine tıklamanız yeterli)
:

İçerikte nitrojen ve silica varmış alerjisi olanlar bu konuya dikkat etsin.
Şimdi öncelikle bloğun tamamını okumayanlar için şunu söyleyim benim cildm karma/hassas, ne kadar cildiciyeci senin cildin hassas dese de arkadaşım benim t bölgem yağlı, evet cildim çok hassas olabilir ama t bölgemdeki siyah noktalar ne oluyor? Neyse ne diyeyim; sakinim :D Ama neredeyse roseceaya dönecek gibi olan kızarıklıklarım mevcuttu. Ben doktor bu lafı söyledikten sonra internetten de rosecea fotoğraflarını görünce çok korktum kızarık olan yerleri bakıma aldım. Rahatlattım evet, ama keşke daha önce bu ürünle karşılaşsaymışım! Hiç zorlanmazdım eminim bu kadar.

Önce ben bu ürünü gece krem sürerken bile yanan cildime kremleri sürdükten sonra sıktım, cildimde oluşan yumuşacık hissiyatı size anlatamam çok hoşuma gitti.

Ertesi gün, boynumda kızarıp sürekli beni kaşındıran ve zamanla çıkıp çıkıp kaybolan alerjik bölgeme sıktım ne kızarıklık kaldı ne de o bölge!

İnanın bu kadarını beklemiyordum. Kızarıklığı yoğun olup da her şeye tepki veren ciltler bilirler, yatıştırması çok çok zordur. Yüzünüze buz gibi suları çarparsınız da geçmez yaz kış. İşte bu var ya sanki onları düşünülerek yapılmış.

Neyse herhalde psikolojik diye düşünüyordum ki akşam elim fırında yandı ve sonuç :


Gördüğünüz gibi orta parmakla yüzük parmak kıpkırımızı. Üstelik zonklayıp yanıyordu. Buzlamama rağmen de geçmedi. Ben de üzerine tekrar Termal suyu sıktım. Ertesi gün ne şişlik vardı, ne yanma vardı ne de acı.

Keşke bu ürünü üniversitede keşfetseydim de sınavlarda kullanabilseydim. Bende astım ve troid var ilaçları kortizon dolu, o da bana kızarıklık yapıyor. Hele de strese girersem, ki bu da SINAV anlamına geliyor benim için. Sınavlarda sıkar sıkar dururdum ne güzel.

Daha da bitmedi, en son yere de kullanayım ona da iyi gelirse kesin yazacağım bloğa diyordum. LAZER EPİLASYON SONRASI! Bugün lazerin kontrolüne gittim ve tekrar atış yapıldı. Lazer sonrasında benim kıl köklerim şişer, acır. Eve gelene kadar kaşınır, zonklar dururdu. Lazeri yapan kadın odadan çıkar çıkmaz epilasyon yapılan yerlere (özel bölge de dahil) sıktım ve anında rahatlattı. Üstelik eve geldiğimde şiş de değildi kıl köklerim.

Ve bunu tek seferde sıkıyorsunuz cildinize eşit dağılıyor, bazı spreyle tek noktaya atış yapar ya bu onlardan değil yüzünüzün her yerini kapsıyor tek sıkış ile. Ben makyaja değil daha çok cilt bakımına yatırım yapan bir bünye olduğumdan, bunu muhtemelen makyaj üstüne kullanmam(özel gün makyajı hariç) çünkü cildime çok iyi geldi.

Goodguideda healthden çok iyi not almış ne yazık ki diğerlerinden sınıfta kalmış. Şuradan ulaşabilirsiniz

Yani kesinlikle ve kesinlikle özellikle de hassas/düşük toleranslı ciltlere önereceğim bir sprey. On numara. Ben bittikçe kesinlikle ve kesinlikle alırım. Bu termal sprey olmazsa başka spreyler de denerim. Bunun şu an 150 ml lik boyunu çantaya atarak kullanıyorum. Deodorant boyutunda ve ağırlık yapmıyor.

(Turuncu kasa gibi alışveriş sitelerinde %40 indirimde 20 lira gözüküyor şu an 150 ml si, ben eczaneden almıştım)

Farklı amaçlarla kullananlar varsa, şu şeklde de güzel oluyor diyebilecek olan, alayım yoruma :)


2 yorum:

viva dedi ki...

Benimde vazgecilmezim Avene termalsuyu, her derde deva ;) yaz´da geliyor zaten, ferahlamak icin süper olacak, minisini alip cantama atacagim valla ;)

Unknown dedi ki...

yaza süper olur özellikle sıcak havalarda benim yanaklar yanacak yine :) 150 ml de deodorant kadar aslında, onu da atabilirsin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...